Pracovníci bývalého sninského Vihorlatu podpisujú zmluvy s Unexom

11.09.2007 Snina

Snina 11. septembra (TASR) - Približne 80 bývalých pracovníkov sninského Vihorlatu má už k dnešnému dňu podpísanú pracovnú zmluvu s moravskou firmou Unex, a. s. , Uničov, ktorá v júni založila v Snine akciovú ...
Výroba s výrobným programom Unexu by sa mala v Snine rozbehnúť v nadchádzajúcich týždňoch. \"Nie je to však také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo, potrebné je pripraviť výrobné prevádzky tak, aby s nimi boli spokojní aj odberatelia, \" uviedol jeden zo zamestnancov spoločnosti Ladislav Kovaľ. Monitoring budúcich výrobných priestorov už absolvovali zástupcovia francúzskeho odberateľa, ktorý má záujem o výrobu prístavných žeriavov. Kovaľ dodal, že časť zo spomínaného počtu pracovníkov sa podieľa na príprave výrobných priestorov v Snine a časť je na zaškolení v moravskom Uničove.
Dovedna 385 pracovníkov bývalého sninského Vihorlatu po podpísaní zmluvy o postúpení pohľadávok so zástupcami moravskej strojársko-metalurgickej spoločnosti Unex dostáva na svoje účty nevyplatené mzdy a odstupné v celkovej výške približne 25 miliónov Sk. \"Každý mesiac podľa tejto zmluvy dostávajú na svoje účty po 10 000 korún a je potrebné povedať, že ide o ojedinelý prípad na Slovensku, keď sa firma tak seriózne zachovala k pracovníkom v súvislosti s vyplácaním pohľadávok, \" konštatoval Kovaľ.
Skupina Unex je svetovo uznávaným výrobcom v odbore ťažkého strojárstva a partnerom radu svetových priemyselných kooperácií. Špecializuje sa na vývoj, výrobu, montáž a modernizáciu kolesových rýpadiel pre ťažbu nerastných surovín. K jej produkcii patria tiež oceľové konštrukcie - napríklad výroba mostov, žeriavov, výrobných a športových hál a podobne.
Väčšinu svojej produkcie exportuje Unex popredným firmám do celého sveta. Hlavným akcionárom Unexu je spoločnosť ARCADA Capital.
 

Vyberte región